Sake

Sake

Sake este o bautura traditionala a Japoniei. Termenul japonez specific pentru aceasta bautura este “Nihonshu”, ceea ce inseamna “sake japonez”. Originile acestei bauturi au fost mentionate in marturiile a trei regate si in Cartea lui Wei. De asemenea, se identifica acest cuvant- sake si in cronica Kojiki (Amintirea faptelor stravechi).

Sake in timp a ajuns sa reprezinte o parte din cultura japoneza. Aceasta bautura este utilizata in multe scopuri, cum ar fi:

  • In cadrul ceremoniilor nuptiala Shinto, exista traditia Sansankudo, in care mireasa si mirele beau sake pentru a-si intari juramintele de casatorie;
  • Unele persoane folosesc sake pentru a purifica templele si ca ofranda adusa zeilor;
  • Altii il folosesc ca medicament si in ritualuri de purificare;
  • Pilotii de exemplu, il avea obiceiul sa bea sake inainte de a pleca in misiuni.

Sake este obtinut prin fermentarea orezului. Exista doua tipuri principale de sake:

  • ”futsu-shu”;
  • “tokutei meisho-shu”.

Primul este numit “sake obisnuit”, acesta este echivalentul vinului de masa. Cel de-al doilea tip, numit “sake cu destinatie speciala” este de calitate premium datorita gradului ridicat de polizare a boabelor de orez.

In general sake se bea rece (in cupe mici numite „choko”), dar se mai consuma si cald – in special pe timpul iernii. Gustul este dulce, dar poate fi si acrisor – aroma preferata de impatimitii acestei bauturi.

 

Aboneaza-te

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru de e-mail pentru a primi actualizari.

Nu exista comentarii.

Lasă un răspuns