Legile fundamentale de compatibilitate a produselor

Legile fundamentale de compatibilitate a produselor

Zilele acestea am indentificat un articol foarte fain (sursa: vgotovke.com) si am zis sa il impartasesc cu voi.

In cadrul acestui asticol am constatat urmatorele recomandari in ceea ce priveste compatibilitatea produselor alimentare, urmariti si voi urmatoarele sfaturi:

  • Proteinele ​​si amidonul  alimentar trebuie sa fie consumat la ore diferite. Stomacul reactioneaza diferit la proteine ​​si la amidon – primele necesita un mediu alcalin, celelalte un mediu acid. Prin urmare, combinatiile de „paine – carne”, „paine – ouă”, „cartofi – carne”, „paine – sunca,” etc. nu sunt recomandate. Cu siguranta este permis o combinatie, insa nu in mod constant, deoarece stomac pur si simplu nu va mai putea lucra in astfel de conditii.
  • La o masa, se recomanda sa mancam doar cu un singur tip de proteine. Nu este bine sa combinam carnea cu laptele, carne cu  branza, laptele cu oua, etc. Aceste combinatii duc la pierderi mari de energie in digestia hranei.
  • Produse zaharoase, de asemenea, ar trebuie sa fie mancate separat de alte alimente, deoarece zaharul inhiba secretia de suc gastric. Astfel, daca zaharul ramane in stomac, alimentele incep foarte repede sa se fermenteze. Dovada este durerea de stomac.
  • Grasimile nu sunt  recomandabile de a fi intrebuintate  cu  orice  fel de alimente bogate in proteine, digestia sub forma de grasime in prezenta de proteine ​​incetineste cu cel putin 2 ore. Carne la gratar de exemplu nu poate fi combinata cu oua, lapte, etc., insa poate fi usor combinata cu legume verzi crude si diverse verdeturi.
  • Laptele este recomandat de a se consuma numai separat de orice alte produse alimentare. Acelasi lucru este valabil pentru orice alt fruct, daca se doreste ca  substantele valoroase (vitaminile), sa fie asimilate de catre organism complet.

Alte recomandari se pot indetifica in cadrul tabelului atasat (click poza pentru a se mari).

Sper ca ati aflat ceva nou!

Aboneaza-te

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru de e-mail pentru a primi actualizari.

One Response to Legile fundamentale de compatibilitate a produselor

  1. Igor 1 iulie 2014 at 21:58 #

    eu stiu ceva mai general carne cu legume , legume cu fainoase , fructe aparte , lactate aparte

Lasă un răspuns