Bain-Marie

Bain-Marie

„Bain-Marie” este un cuvant provenit din limba franceza, conform definitie prezentate de DEX ar suna asa ” Fel de a fierbe ori de a coace usor un aliment, constand in a plasa recipientul in alt vas care contine apa ce se incalzeste direct”.

Mai direct spus popular „Bain-Marie” reprezinta renumita procedura – Baia de aburi. Aceasta consta in a prepara mancare in doua vase: vasul in care se prepara mancarea este pus peste un alt vas ce contine apa adusa la punctul de fierbere; in acest fel se poate controla temperatura, iar vasul in care se gateste primeste caldura constanta din toate partile.

Aceasta procedura de „bain-marie” a fost folosita la inceput in alchimie unde era necesara pentru topirea metalelor. In prezent, se foloseste foarte mult in gastronomie, mai ales pentru topirea ciocolatei, dar si pentru prepararea sosurilor sau a budincilor.

Aboneaza-te

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru de e-mail pentru a primi actualizari.

Nu exista comentarii.

Lasă un răspuns